Comunicat del Comitè Permanent de l’ANC sobre la Sentència del Tribunal Constitucional de 25 de març de 2014

El Comitè Permanent de l’Assemblea Nacional Catalana, declara respecte de la Sentència del Tribunal Constitucional de 25 de març de 2014 en relació amb la impugnació de la Declaració de sobirania i del dret a decidir del Poble de Catalunya, de 23 de gener de 2013:

  1. El poble català té la condició de subjecte polític i jurídic sobirà i, per tant, les decisions del Tribunal Constitucional espanyol sobre la nostra sobirania són irrellevants i inoposables a aquesta condició.
  2. La sobirania significa, per a nosaltres, poder decidir lliurement sobre els lligams que ens uneixin amb la resta de les nacions del món. Catalunya mai no ha renunciat al seu dret a decidir. Ni abans ni ara. Per tant, la Sentència del Tribunal Constitucional no canvia la situació.
  3. La Declaració de sobirania i del dret a decidir del Poble de Catalunya, de 23 de gener de2013, del Parlament de Catalunya – legítim representant del poble català – va evidenciar que   el poble de Catalunya té el dret a decidir el seu futur polític democràticament i en llibertat. L’Assemblea Nacional Catalana referma que la Consulta del 9 de novembre de 2014 és un objectiu fonamental i irrenunciable.
  4. El pronunciament del Tribunal Constitucional davant una declaració política trenca el  principi de separació de poders i confirma la preocupant involució democràtica de l’Estat espanyol.
  5. Per a la salvaguarda dels drets del poble català, necessitem viure en un estat català sobirà al més aviat possible.

Barcelona, 25 de març de 2014.

 

Anuncis
Tagged with: , , ,
Arxivat a Actualitat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Instagram
Exigim justícia. #llibertatpresospolitics Cada dilluns ens trobem a l'Arc del Triomf per cantar i recordar els nostres presos polítics. Cap cop som més recordant els nostres presos. #llibertatpresospolitics
%d bloggers like this: