El FPxI amb la vaga d’ensenyament contra la Llei Wert, avui, 24 d’octubre

L’assemblea de Fort Pienc per la Independència recolza la vaga d’ensenyament contra la LOMCE – coneguda com la Llei Wert – en defensa d’una educació pública, de qualitat i en defensa de la cultura catalana. I fem nostre el comunicat de la Confederació Sindical Catalana (CSC) , que reproduïm a continuació:

sos-vagaEl sistema educatiu ha de tenir com a objectiu prioritari dotar a les generacions futures de les eines necessàries per a educar en la capacitat d’anàlisi critica, en el raonament científic, però també en el laïcisme, la solidaritat i la igualtat, la justícia social i en l’exercici de la democràcia i de la llibertat d’expressió per tal de contribuir a una transformació social, necessària per a aconseguir una societat més justa i igualitària 

Ara per ara la LOMCE és una llei que neix amb els dies comptats i va contra el sistema educatiu públic. D’entrada imposa un sistema educatiu que ignora el nostre país, la nostra llengua, la nostra història, la nostra cultura i tot allò que ens identifica com a poble.

Pretén formar persones sense arrels, sense referents que puguin reconèixer en el context que les envolta. Pretén convertir l’alumnat en analfabets en la llengua pròpia carregant-se un sistema d’immersió lingüística que ha demostrat la seva eficàcia. Pretén alienar i uniformitzar l’alumnat català “espanyolitzant-lo” i que això li impedeixi reconèixer-se com a català i conèixer la història i la cultura del seu propi poble i dels que destaquen com a creadors excepcionals.

Rebutgem un sistema educatiu que educa a les persones per a ser uniformes, homogènies i que menysté el sistema educatiu propi com a inservible i desapropiat. No és possible respectar la diversitat, avançar i construir si no es fa des de el coneixement i l’estima del que ens es propi.

El sistema educatiu ha de tenir com a objectiu prioritari dotar a les generacions futures de les eines necessàries per a educar en la capacitat d’anàlisi critica, en el raonament científic, però també en el laïcisme, la solidaritat i la igualtat, la justícia social i en l’exercici de la democràcia i de la llibertat d’expressió per tal de contribuir a una transformació social, necessària per a aconseguir una societat més justa i igualitària.

És per això que tothom que estigui vinculat a la cultura catalana reclamem la retirada de la LOMCE.

Si al que planteja la llei Wert li afegim els problemes d’aplicació de la LEC, ens trobarem amb un sistema d’escola pública subsidiària sense una inversió pública clara.

Les retallades pressupostàries i de personal constants el que fan es posar en risc l’educació i, per tant, el futur d’aquest país.

Font: Nota de premsa de la CSC

Anuncis
Tagged with: , , , , ,
Arxivat a Actualitat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: